Grey's Anatomy: 10x17 "Do You Know?"

Grey's Anatomy / Permalink / 0
 
Okej, jag var bara tvungen att blogga om veckans avsnitt av Grey's, eftersom det var mer än en aning speciellt. Vi fick följa Cristina in i två potentiella världar, och hur de skulle se ut beroende på vilket val hon gjorde med Owen i början. 
 
Den första "världen" tyckte jag var så hemsk att titta på, för även om man har vetat om att Cristina inte är intresserad av att skaffa barn har man ändå trott att det skulle lösa sig på något sätt. När man nu fick se hur det egentligen skulle se ut om hon gav Owen barn var det tydligt att det aldrig kommer fungera i framtiden. De vill olika saker. Det funkar liksom inte då, och det var så ledsamt att inse. De har alltid varit två stora favoriter hos mig, och visst blir man besviken när det inte kan sluta som man vill. Samtidigt kanske det är nyttigt att något av ens ship faktiskt inte kan sluta tillsammans, hur perfekta de än är tillsammans. 
 
Jag är ändå väldigt väldigt glad att Shonda gjorde ett sådant här avsnitt när allt kretsade kring Cristina. Man märker att det inte är vilken huvudkaraktär som helst som kommer (SPOILER) försvinna ur serien. Jag hade blivit jättebesviken annars. Det är ändå Cristina vi snackar om, och om det är någon som förtjänar ett riktigt slut så är det hon. Detta avsnittet blev liksom lite till oss fans som vill ha Cristina och Owen tillsammans, så att vi skulle se att det aldrig kommer fungera oavsett hur de gör. Man hade ju alltid undrat det annars, om hon bara hade stuckit utan att man fick veta någonting. Även att det är hemskt att tänka på, så tyckte jag det var fint gjort. Ett riktigt bra avsnitt. 
 
Måste bara också säga att jag älskade alla smådetaljer som de hade fått med. Nya kläder, telefoner, April var gravid, MerDer adopterade ännu ett barn, Bailey var känd (lol) och Avery blev avstängd från operationer tack vare hans hand. Sådant kan vara roligt att se, för det händer inte allt för ofta i andra serier. M

Ja, hur går det med bloggandet egentligen?

Övrigt / Permalink / 0
Ojojojoj, vad detta var lycka. 
 
Hej på er! Hur är det med er? Känns inte som att jag har bloggat på evigheter, vilket kanske stämmer. Har knappt koll själv längre. Inte bra, inte bra. Tänkte bara komma och berätta lite hur läget ligger till, och även hur det ser ut just nu med mina serier. Vet knappt vad det är jag är ikapp med och inte. 
 
Så här är det. Emilie och jag har diskuterat lite hur vi ska göra med bloggandet ett bra tag nu, och vi har fortfarande inte kommit fram till något. Som ni vet kommer det inte upp inlägg regelbundet, och vi ska inte skylla det på pluggeriet heller även om det tar en del tid. Intresset för serier eller bloggen är helt enkelt inte på topp längre. Och hur roligt är det att slänga ut ett halvdåligt inlägg bara för att man känner sig tvungen. Vi vill absolut INTE lägga ner bloggen, men samtidigt måste det vara lika tråkigt när det inte uppdateras normalt. Vi får försöka komma fram till något snart, och jag hoppas faktiskt att det löser sig, för vi tycker ju verkligen om att berätta vad vi känner om det vi tittar på. Gillar inte när det ekar tomt, men vad gör man när intresset är långt borta? Väldigt väldigt tråkigt. 
 
Om jag då ska gå in på hur det ser ut med serierna just nu, måste jag erkänna att det nästan är lite pinsamt hur mycket jag ligger efter. Först och främst måste jag säga att jag härmed varken följer New Girl eller Revolution längre. New Girl har jag tänkt att se på i svensk takt istället, och det känns faktiskt bäst så. Revolution intresserade mig helt enkelt inte längre, så det blev byebye med den så länge. Jag måste bara säga att jag har blivit väldigt kräsen nu förtiden. Har tidigare inte tyckt om att lägga serier på hyllan (får lite dåligt samvete), men så är det verkligen inte längre. Varför ödsla tid på något som man inte tycker om? Har väl blivit lite mer realistisk på senaste tiden. Vet dock inte om det är positivt eller negativt. Hursomhelst. 
 
Så New Girl och Revvan (så roligt smeknamn) ligger på hyllan. Detta skäms jag dock över att säga, men jag har faktiskt inte sett de sex senaste avsnitten av The Originals. Usch vad hemskt egentligen. Och inte heller de fem senaste av The Walking Dead och The Vampire Diaries. Nej men gud vad dålig jag känner mig. Scandal och Grey's ligger jag väl efter sisådär 2 avsnitt vardera, och likaså Reign. Och sedan Hart of Dixie. Det har jag inte sett något av på väääldigt länge. Senast var väl cabaret-avsnittet och det måste ju varit nästan två månader sedan. Parenthood är faktiskt den enda jag är i fas med. Wow, applåder till mig själv. Och Downton Abbey då, men den har inte premiär förrän i höst, som jag längtar såååååååå efter.
 
SOA har jag inte heller sett något av sedan jag bloggade om säsong två, vilket också är väldigt dåligt. Okej, ni kanske inte tycker detta är så intressant, men jag känner att jag var tvungen att få ner det, och i alla fall berätta hur det ligger till i mitt lilla schema. Det i stort sätt enda jag har gjort och sett i serieväg är gamla avsnitt från Vänner och OTH. Fina tider, fina tider. Och Veronica Mars-filmen så klart! Världens mest underbara ögonblick när man tryckte på play, och inte blev jag besviken heller. Så jäkla bra! Jag är otroligt nöjd, och vi måste slänga in en mer detaljerad recension på vad som egentligen hände på skärmen. Kan fortfarande inte förstå att det hände. Gapande munnar var det gott om i alla fall. 
 
Så ligger det till just nu. Vi får helt enkelt se hur det blir i framtiden, men nu kommer det bli lite så här. Vi har verkligen haft så kul med serierna och bloggen, och allt runt omkring. Förra månaden hade vi 2 års-jubileum, och bara någon dag efter hade vi i stort sätt nått vårt mål i besökare ändå sedan vi startade upp allting. Så otroligt roligt att se hur det har vuxit, så ett stort tack alla som faktiskt vill gå in och läsa här! Uppskattar er alla. Vill inte säga att det blir en paus eller liknande, men nu vet ni hur läget är. Veronica Mars-inlägg kommer det i alla fall och jag hoppas att det kan komma upp ett och annat inlägg trots att serieschemat är i ofas. M och E. 

Glee: 5x11 "City of Angels"

Glee / Permalink / 0
 
Har inte kommenterat Glee på väldigt länge, men med det här avsnitt tyckte ändå jag att det var dags. Det var visserligen inte ett så himla bra avsnitt men det var däremot fint på alla sätt och vis. 
 
Ännu en tribute till Finn, vilket glädjer mig. Trodde inte att de skulle nämna honom så mycket något mer. Så när flashback bilderna kom fram och alla citerade och pratatde om honom så fick jag några tårar. Fint att han alltid är med och aldrig glömd. Han var serien, det är lite svårt att komma ifrån då. 
 
Att de förlorade Nationals hade jag väntat mig, de är inte lika bra som i säsong 3 med Rachel, Santana, Puck och Finn, även det svårt att komma ifrån. De gjorde sitt bästa och framträdet var hur bra som helst. Älskade att de hade alla Finn's favorit låtar. Det här var också sista tävlingen, lite bittersweet men det är verkligen dags för en förändring nu. 
 
Nästa avsnitt är det 100:de och jag tror det kommer blir riktigt bra, det är uppdelat i två delar och självaste Chace Crawford ska vara med. Succé stavas det och jag längtar för första gången på ett avsnitt. E 
 
Till top