Sammanfattning: Buffy the Vampire Slayer säsong 3

 
Jag vet inte vad det är med mig och tredje säsonger. Haha. Vilken serie jag än tittar på är det alltid S3 som tar längst tid. Så konstigt. Men faktiskt, så måste jag säga att denna säsongen av Buffy inte riktigt levde upp till mina förväntningar. Ändå bra, men det saknades något. 
 
Bästa avsnittet: 3x09 "The Wish" tyckte jag var ett av de bättre avsnitten i alla fall. Det är spännande att få se sånna "what if?"-avsnitt. Att få se både Xander och Willow vara badass vampyrer var riktigt roligt. Säsongsavslutningen var också bra. Älskar graduation, och här blev det ju extra bra när alla elever helt plötsligt tog fram vapen under deras kläder. Loved it! 

Bästa karaktären: Buffy har växt jättemycket denna säsongen, och accepterat att hon faktiskt inte kan göra någonting åt sitt öde, så därför blir hon min favorit. Xander är fortfarande lika rolig (haha, LOL på det avsnittet han hängde med skolans badboy för att gräva upp sina döda polare).

Snyggaste karaktären: Får väl säga Angel här. Spike var ju bara med i ett ynka avsnitt denna säsongen...

Bästa paret: Willow/Oz. Tycker om de tillsammans, och att han hela tiden är så snäll mot henne. Det är så fint. Jag tycker Angel blev lite tråkig, och samma med Buffy när hon är i närheten av honom. Hon blir lite för blödig då för min smak. Tur att han försvinner till sin spin-off nu. 
 
Bäst i säsongen: Jag älskade jag när Angel och Buffy lurade Faith. Älskar när man verkligen grundlurar folk i serier, hehe. Faiths min när Angel sa "-second best". Priceless. Och att Giles hade kallat på den där demonen, som skulle ta Angels själ. Så awesome var det. Sen måste ju Spikes återkomst vara en av de bästa sakerna i säsongen. 

Värst i säsongen: Till en början gillade jag faktiskt Faith. Trodde på riktigt hon ville vara en del av the Scooby gang. Men när hon dödade den där mannen, och gick över till borgmästarens sida. USCH. Vilken äcklig karaktär det blev helt plötsligt. Och sen var borgmästarstoryn lite tråkig i jämförelse med de två andra säsongernas villian. Och juste, det känns konstigt att de inte kommer ha fler hemliga möten i skolbiblioteket. Det brann visserligen upp, men ändå. Sad. 
 
Övriga kommentarer: Av vad jag har läst så kommer inte Cordelia vara med något mer. Stämmer verkligen det? Jag hoppas att säsong fyra blir bättre. Det är så tråkigt om man tar uppehåll mitt i säsongen, som jag gjorde här.

Sammanfattning: Beauty and The Beast säsong 1

Säsongssammanfattningar, Övriga serier / Permalink / 0
 
Jag har velat se ikapp Beauty and The Beast väldigt länge, men har helt enkelt inte hittat tiden. Jag funderade lite på om jag skulle ta Arrow istället, men jag fastnade mer för karaktärerna i BatB av de få avsnitt jag såg när serien först kom ut, så därför blev det såhär. Och jag kan med lättnad säga att jag verkligen inte har ångrat det valet. Gud så mycket bättre serien har blivit! 
 
Bästa avsnittet: Jag ska fangirla lite och säga avsnittet när Cat och Vince kysser varandra för första gången. Under avsnittets gång teasade de hela tiden, och jag satt och fick panik för att det alltid kom något i vägen. Men så ÄNTLIGEN hände det, och åh så fint det var. Sen har ju andra halvan av säsongen över lag varit mycket bättre.

Bästa karaktären: Älskar J.T. Sån underbar karaktär. Likadant med Tess. Tycker de två på något sätt komma lite närmre varann (även om jag gillar henne med Joe). Jag tyckte att Shantel VanSantens karaktär också var bra. Tills det visade sig att hon var "ond". Men det var roligt att se henne i något annat än One Tree Hill. 

Snyggaste karaktären: Vincent såklart. Daaah!

Bästa paret: Haha, alla vet nog redan vad jag kommer skriva här. Vince/Cat självklart! Älskar sånna relationer som byggs upp under säsongens/seriens gång (det är därför jag föredrar Delena före Stelena). Sen finns det nog inget par jag tidigare sett, som har så enormt mycket kemi som de två har. Det är helt otroligt. När de är tillsammans, eller kysser varandra blir jag helt varm i kroppen, och jag kommer verkligen på mig själv med att le när de har fina scener ihop. Men nu på slutet.... Vincent blev fångad. Dock tror jag inte det var Murfield. En av snubbarna sa ju att han var Catherines pappa, så jag hoppas verkligen inte det var dem. Det gör så klart att man ser fram emot andra säsongen i höst jättemycket. 
 
Bäst i säsongen: Vince/Cats första kyss hamnar lätt längst upp på den listan. Men för att prata om lite annat, så gillade jag det sättet Tess hanterade Vincents hemlighet. Att hon först "freakade out" var självklart förståeligt, men att hon sen verkligen förstod och behöll den tyckte jag var riktigt härligt att se. För övrigt så gillar jag Cat och Tess tillsammans, och jag tycker om när något fall är inblandat. I början av säsongen var det för mycket, men de får inte ta bort det helt och hållet. 

Värst i säsongen: Jag tyckte inte om när Vincents gamla tjej Alex var med. Tur att hon försvann efter några avsnitt, men var det bara jag, eller följde Murfield efter henne på bussen? Det skulle inte förvåna mig om den storylinen tas upp igen i höst. Man förstod ju att Gabe aldrig skulle lyckas döda Vincent, men det var ändå frustrerande nu under säsongsfinalen. Men däremot något jag inte alls gillade var när de tog död på Evan. Varfööör? Visst, han var väl ett litet hinder för Vince/Cat just då, men inget hade ju ändå kunnat komma emellan de två i längden.
 
Övriga kommentarer: Är så glad att jag tog upp serien igen. Så värt det! Den har blivit så mycket bättre, och efter att ha tittat på den tre dagar i sträck blir man verkligen inne. Vilken tur att den faktiskt blev förnyad för en andra säsong. Jag trodde faktiskt inte det. Ååh, längtar till i höst då vi förhoppningsvis får flera grymma avsnitt. M

Pretty Little Liars: 4x03 "Cat's Cradle"

Pretty Little Liars / Permalink / 0
 
Ännu en vecka med ett överdrivet creppy avsnitt av pll, men om jag ska säga något bra så är det att dom börjar bli bättre. Det första avsnittet för den här säsongen tyckte jag var väldigt over the top drama packat, men som tur var är så blir det succsessivt bättre och jag börjar mer komma in i att det kommer vara lite segt och att det tyvärr är så det är. Här babblar jag på om ingenting, så till avsnittet nu. 
 
Tyckte om det, även om det är creppy. Äntligen har tjejerna hittat källan till alla masker som kommer fram här och där. Visste redan från början att den här kille skulle vara läskig och ha hemligheter, så att han påstår att han slängt alla Ali masker tror jag inte på alls. Skulle verkligen inte vara likt pll om det visar sig vara sant. Varför Melissa är inblandad och även hon har en mask förstår jag heller inte? Varför fortsätter hon spela oskyldig när hon bara blir mer och mer kopplad till allt mysko som händer? Hoppas att Spencer konfronterar henne snart, vill ha lite mer rakt-på-sak drama. 
 
Måste bara skriva en liten sak till och det att när Toby och Spencer var på Radley och kollade ut genom fönstret där hans mamma tog självmord eller rättare sagt blev mördade, så fanns där nedanför en markering vilket såg precis ut som ett A, var det någon annan som såg det? Förstår inte hur A hinner med att lämna sådana stämplar bakom sig hela tiden, sen vet ju inte jag om det stämde, men det är i varje fall konstigt. E 
 
Till top