Sammanfattning: Orphan Black säsong 1

Orphan Black / Permalink / 2
Dags för ett nytt maratonprojekt för min del, och då blev det Orphan Black den här gången. Har läst en del om den och att den skulle vara väldigt bra. Serien är trots allt rankad 8,5 hos IMDB, och de brukar oftast ha rätt när det kommer till kvalitet. Och jisses vilken säsong, vilken serie! Så spännande att jag inte vet vart jag ska ta vägen. STORT MEGATIPS TILL ALLA!!!
 
 
Vet knappt ens hur jag ska sammanfatta alltihop. Har längtat efter en riktigt bra serie man aldrig vill lägga bort, och tack för att jag hittade den här. Så bra!! Och vi ska inte ens tala om Tatiana Maslany som i stort sätt spelar alla i serien, haha. Sådant fantastiskt skådespel! Jag kan inte vara den enda som knappt ser några likheter klonerna i mellan. Ett otroligt bra jobb av henne att göra dem så olika. Sedan måste jag ge dem cred för pilotavsnittet. Man fastnade bara några minuter in och så har det fortsatt säsongen ut. Ruggigt bra. 
 
Min favorit är Sarah, vilket inte är så konstigt eftersom det är henne det ändå kretsar kring. Hon och Paul är ju för söta tillsammans. Gillar att han vet om allt och är med i det hela, och jag hoppas på en ännu större utveckling i deras relation i säsong två. De passar väldigt bra tillsammans och det är roligt att se att de är beroende av varandra.
 
Alison och Cosima gillar jag däremot också väldigt mycket. Båda två har så roliga och grymma personligheter och jag kan fortfarande inte förstå att alla spelas av samma person. Jag undrar om Alison kommer åka dit för "mordet" på hennes granne. Det var ju så klart inte hon som var hennes övervakare, utan det var hennes man. Slug jäkel. Jag hoppas också att Delphine är på Cosimas sida och inte luras. Skulle vara otroligt tråkigt, särskilt nu när Cosima är sjuk. Och sedan även ett plus till Felix som jag gillar väldigt mycket. Skådespelaren är inte ens från England men pratar ändå med en sådan övertygande accent. Riktigt bra. 
 
Det händer saker hela tiden, och nu var tydligen klonernas skapare inte goda längre och vi fick ännu en klon till skaran - Rachel. Spännande spännande. Däremot hoppas jag innerligt att de inte gör något mot Kira och Mrs. S. Trots att Mrs. S sägs vara ond vill jag inte tro på det. Skulle vara så tråkigt... 
 
En person som däremot är riktigt creepy är Helena som sägs vara originalet av allihopa, vilket jag inte tror ett smack på. Får väl se om jag blir motbevisad, men hon är så jäkla läskig och konstig och ja, usch. Stackarn egentligen. 
 
Tänker tipsa alla som läser detta igen. Sätt igång pilotavsnittet genast!!! Här snackar vi kvalitet-serie. Längtar redan till jag ska börja med den andra säsongen, men det kommer tyvärr få vänta ett tag. Det är nämligen så att jag ska åka till Grekland på semester nu idag, vilket gör att bloggandet kommer ligga på is från min del någon vecka framöver. Tills vi hörs igen - ha det så jättebra! M

Klar med Brothers & Sisters

Brothers and Sisters / Permalink / 1
 
Jag har nu sett klart hela Brothers & Sisters, och herregud vad roligt det har varit! Detta är det bästa jag har sett på väldigt länge. Och vilket slut!! Definitivt en av de bästa serieavslutningarna. 
 
Är så himla himla glad att det inte blev ett abrupt slut utan att de faktiskt knöt ihop säcken med Lady Gagas "Born this way", Noras voiceover och allas dans. Så fint att det hela började med "my mama told me when I was young, we're all born superstars" från låten som verkligen symboliserar hela konceptet av serien. Och jag tycker faktiskt inte det kunde ha slutat bättre. Sarah och Luc gifte sig äntligen och Kevin och Scotty fick äntligen den lilla familjen de drömt om (trots otrohet och missfall, som inte var ett missfall). Kitty blev även gravid (!!) och hittade kärleken igen, och jag är glad att det blev Seth. Gillade honom. Hoppas bara att de också får barnet och att Kitty inte får tillbaka sin cancer. 
 
Innan jag började se serien visste jag att Rebecca skulle lämna så jag var inställd på att hon inte skulle komma tillbaka. Hon och Justin var ju ett av mina favoritpar, trots att de bråkade mest hela tiden. Men jag tycker ändå att Tyler var en bra tjej och hon passade verkligen Justin. Det som däremot var lite tråkigt var att Robert dog, men skådespelaren valde även där själv att lämna serien, så vad gör man? Råkade självklart spoila mig själv om detta på tumblr men det är inte heller något man kan göra åt. Tyckte som sagt om Seth även om Kitty & Robert var det ultimata paret. 
 
Detta hattandet fram och tillbaka med Tommy tycker jag var lite jobbigt. Kunde han inte bara flytta tillbaka permanent? Gillade hans nya jag när han kom tillbaka... Saul hittade även sin kärlek och ska nu också gifta sig. Väldigt fint. Den som det däremot inte slutade så bra för är Holly. Lite tråkigt med tanke på att hon har varit en viktig karaktär genom hela serien och så slutar det med att hon tappar minnet och flyttar. Trist. 
 
En annan viktig storyline den sista säsongen var så klart att Brody, Noras livs kärlek, var Sarahs pappa. Många daddyissues under seriens gång. Men jag gillade faktiskt detta. William har ofta framstått som en jättebra person, och det var han också. Mot sina barn och Nora när det gällde barnen. Han gav dem ett jättefint och bra liv. Men han var inte en bra person mot Nora personligen, så det kändes som en liten vinst för henne där i slutet för allt hon har fått stå ut med. Gillade också att Sarah tillslut gav efter och att Brody walked her down the aisle. 
 
Är supernöjd med serien och slutet och jag kommer definitivt se om denna serien. Funderar på att klicka hem samlingsboxen och ha ett litet maraton snart igen. Brothers & Sisters hamnar definitivt i toppen bland mina favoritserier. M

Serieupdate

Övrigt / Permalink / 0
Tänkte att jag skulle dela med mig av hur det ser ut för mig med serierna just nu. Det har hänt en hel del sedan sist jag skrev någonting om detta, så jag tyckte det var dags! M
 
Serier jag är up to date med/följer:
Downton Abbey
Grey's Anatomy
Hart of Dixie
Parenthood
Scandal
The Vampire Diaries
 
Serier jag ligger efter i/maratonprojekt:
Brothers & Sisters (säsong 5)
Hawaii Five-0 (svensk takt)
Sons of Anarchy (säsong 3)
 
Serier jag har sett klart:
90210 
Buffy the Vampire Slayer
Gilmore Girls
Gossip Girl
Hellcats
Life Unexpected
Lost
One Tree Hill
The O.C.
Veronica Mars
Vänner 
 
Serier jag vill se:
Friday Night Lights
Förhäxad
Heroes
Homeland
Mad Men
Prison Break
Rookie Blue
Roswell
The Good Wife
True Blood
 
Till top