Lite tankar om Sons of Anarchy (säsong 3)

Säsongssammanfattningar, Övriga serier / Permalink / 0
Är det sommar eller, haha? Det händer inte så mycket här på bloggen, men samtidigt finns det inte så mycket att göra åt det heller. Tror alla seriebloggare känner nästan likadant under denna tiden på året. Hursomhelst. Vad sysslar jag med de timmarna jag inte jobbar eller när solen inte tittar fram? Jo, Sons of Anarchy. För någon vecka sedan tog jag äntligen tummen ur och fortsatte med mitt lilla maraton jag påbörjade i vintras. Känner nämligen att jag vill vara i fas till den sjunde säsongen börjar i höst. 
 
 
Varför var de tvungna att vänta 11 avsnitt på att hitta Abel egentligen?? Det blev faktiskt lite utdraget tyvärr... Men däremot tyckte jag det var roligt att se gänget gå utanför sin "comfort zone" och åka till Irland och allt vad det innebar. De var bara där i två/tre avsnitt så jag tyckte det var kul att få se lite nya ansikten även om jag gillar dem bäst hemma i Charming. Innan Irlandsresan var det dock väääldigt segt, men när Abel väl var hittad kändes allt så mycket bättre och resten gick jättefort att titta på.
 
ÄLSKADE tvisten på slutet!!! Först hängde jag inte alls med, men gud vad smart gjort. Finally fick Stahl-bitchen vad hon förtjände. USCH vilken vidrig karaktär. Och Jimmy likaså. 
 
Jax och Tara är fortfarande mina favvisar! Det är något väldigt speciellt mellan de två och jag hoppas verkligen inte att något händer lilla barnet i magen. Däremot måste jag säga att Jax har sjunkit liiiite. I stort sätt otrogen två gånger denna säsongen, och det känns inte alls bra. Tycker Tara hade kunnat få lite mer respekt än så. Men jag får hoppas att det inte blir mer drama runt det utan att det löser sig när tiden i finkan är över. M

Sammanfattning: Orphan Black säsong 2

Orphan Black / Permalink / 0
Insåg först nu att det i stort sett var en hel månad sedan ett inlägg publicerades här. Men tråkigt nog blir det väl så när det är sommar. Jag har i alla fall kommit ikapp med Orphan Black, och nu behöver jag vänta ända till april/maj på säsong tre (som serien nyss blev förnyad till!). Det har varit en strålande säsong enligt mig även om inget slår min reaktion på de första avsnitten i säsong ett. Som alltid med sådana här serier händer det mycket på tio avsnitt och jag vet inte vart jag ska börja. 
 
 
Första säsongen slutade med att Kira blev kidnappad, men det var som tur var inget att oroa sig över (det har hon blivit några gånger under seriens gång nu). Mrs. S däremot var ju mitt i alltihop!! Badass fostermamma. Det är hon som har "haft grejer över någon", som t.ex det Paul hade gjort i armen och att hon visste om allt med Project Leda och Castor och allt vad det heter. Har faktiskt tyckt det har varit ganska underhållande. Hellre det än att hon inte hängde med alls i det som hände runt omkring.
 
På tal om Project Castor. Vilken chock!! Att det skulle finnas en generation med killkloner hade man väl väntat sig, men att det skulle vara den där religösa typen trodde jag aldrig. Riktigt bra twist tycker jag! Sedan fanns det ju även en generation med barn som också var Sarahs och co.'s syster. Charlotte, som var den enda som överlevde. Henne vill jag också jättegärna veta mer om!! 
 
Alisons roll den här säsongen har varit väldigt bra. Eller bra och bra, underhållande. Hela rehabdelen var så rolig på ett sätt, men mest av allt gillade jag att hon och Donnie "återförenades". Trots omständigheterna, haha. Hon är den klonen som ofta är ensam, men nu kändes det lite som att Donnie och hon är on the same page igen och det gillar jag. Jag undrar om inte Ali är min favoritklon. Så bra är hon. 
 
Jag gillar inte att Cosima är sjuk... Särskilt inte nu när bitchen Rachel förstörde Kiras benmärg hon gav till Cosima. Usch. Hoppas Rachel dog där men det tror jag inte. Hon är nog för viktig just nu, speciellt efter Leekies död som btw var väldigt chockerande. Så fint ändå att Ethan Duncan gav Kira de där speciella koderna som Rachel ville åt. Spännande att se hur det löser sig. Jag hoppas också att Delphine kommer tillbaka!! Det måste hon...
 
Och tillsist så vill jag bara nämna två saker jag är har älskat denna säsongen. Helena och Cal. Inte tillsammans haha, men som karaktärer. Helena är så jäkla rolig och att Kira har en pappa är bara så bra och så fint!! Han bara måste stanna kvar! Men vad skulle Helena?? Paul och Mrs. S verkade ju i alla fall riktigt skyldiga.
 
Är fortfarande så förundrad över Tatiana Maslany och hennes skådespeleri. Så otroligt bra!!!!! Är så glad att jag började titta på Orphan Black. Oerhört bra serie som alla borde se! M
Till top