Grey's Anatomy: 10x17 "Do You Know?"

Grey's Anatomy / Permalink / 0
 
Okej, jag var bara tvungen att blogga om veckans avsnitt av Grey's, eftersom det var mer än en aning speciellt. Vi fick följa Cristina in i två potentiella världar, och hur de skulle se ut beroende på vilket val hon gjorde med Owen i början. 
 
Den första "världen" tyckte jag var så hemsk att titta på, för även om man har vetat om att Cristina inte är intresserad av att skaffa barn har man ändå trott att det skulle lösa sig på något sätt. När man nu fick se hur det egentligen skulle se ut om hon gav Owen barn var det tydligt att det aldrig kommer fungera i framtiden. De vill olika saker. Det funkar liksom inte då, och det var så ledsamt att inse. De har alltid varit två stora favoriter hos mig, och visst blir man besviken när det inte kan sluta som man vill. Samtidigt kanske det är nyttigt att något av ens ship faktiskt inte kan sluta tillsammans, hur perfekta de än är tillsammans. 
 
Jag är ändå väldigt väldigt glad att Shonda gjorde ett sådant här avsnitt när allt kretsade kring Cristina. Man märker att det inte är vilken huvudkaraktär som helst som kommer (SPOILER) försvinna ur serien. Jag hade blivit jättebesviken annars. Det är ändå Cristina vi snackar om, och om det är någon som förtjänar ett riktigt slut så är det hon. Detta avsnittet blev liksom lite till oss fans som vill ha Cristina och Owen tillsammans, så att vi skulle se att det aldrig kommer fungera oavsett hur de gör. Man hade ju alltid undrat det annars, om hon bara hade stuckit utan att man fick veta någonting. Även att det är hemskt att tänka på, så tyckte jag det var fint gjort. Ett riktigt bra avsnitt. 
 
Måste bara också säga att jag älskade alla smådetaljer som de hade fått med. Nya kläder, telefoner, April var gravid, MerDer adopterade ännu ett barn, Bailey var känd (lol) och Avery blev avstängd från operationer tack vare hans hand. Sådant kan vara roligt att se, för det händer inte allt för ofta i andra serier. M
Till top