Quantico

Övriga serier / Permalink / 1
 
Hej alla! Mycket har hänt sedan vi sist hördes av, inte minst i serievärlden. Jag och Molly har bytt tema på bloggen, vi är mycket nöjda om vi får säga det själva haha. Blev lite av en ny-insperation till att möjligen börja blogga lite mer, men ska inte säga för mycket. 
 
I serievärlden så har den här serien framför allt fått mig hooked, finns det några andra som håller med? Quanticos plot utspelar sig på FBI-academy i Quantico, Virginia där man undervisar och tränar nya FBI-agenter. Alex Parrish har som många andra hemligheter och alla gör sitt yttersta för att behålla sina egna och få reda på alla andras. Alex blir i framtiden (9 månader efter examen) anklagad för att ha bombat Grand Central Station i New York, och försöker under seriens gång clear her name. Men ingen går oskyldig utan den ansvariga tros vara någon som tog examen vid Quantico samtidigt som Alex, så vem är "terroristen"? Det återstår att se.  
 
Älskar att den inte är som många andra serier, utan utspelar sig i både nutid som i framtiden, eller ska man säga i forntiden? Haha jag kan inte riktigt avgöra vilket som ska vara det "verkliga" och framåt/bakåt. Men det är som sagt det jag tycker om. Gillar Alex, hon är badass och som jag tror jag nämnde hela tiden förut, så behövs det en kvinnlig huvudkaraktär som tar plats. Visste ni dessutom att tjejen som spelar Alex heter Priyonka och är värsta a-list skådepelerskan i Indien? Och att hon varit miss world? Det som fick mig helt ställd var att jag hört hennes låtar förut men aldrig vetat vem hon var, och när pusselbitarna väl faller på plats så blir man lite ställd. Men serien är top-notch så har ni sett den, good for you och vad är fan-namnet för oss? Om inte, do it! Den är höstens tv-must-see. E
 

Friday Night Lights

Övriga serier / Permalink / 2
Hej vänner! 6 månader sedan sist. Tiden går kan man minst sagt säga. Ville mest bara kika in här, kolla läget och till och med göra ett litet inlägg om en serie som jag under några månader har tittat på. Nämligen Friday Night Lights!
 
Kort och gott... En riktig kvalitetsserie som tog mig med storm. Jag har alltid velat se serien, och det passar väl ännu bättre nu så här nästan 10 år efter alla andra. Innan jag säger någonting annat är det väldigt viktigt att alla någon gång ser den här serien! Skämt å sido, men gör er själva en tjänst. Detta är kult, och jag är verkligen inte förvånad över alla Emmys den har fått ta emot. Se upp för spoilers hädanefter. 
 
 
Jag totalälskar att Tami och Eric håller ihop genom hela serien. Oavsett vad de gör så går de igenom det tillsammans. Inga otroheter och inga separationsbeläggande intriger. Tack för det. TV-världen behöver fler starka par som faktiskt inte behöver kaos hela, hela tiden. Och jag är ännu gladare över att det slutade, då Eric faktiskt svalde sin stolthet och gjorde så att serien i stort sätt började om från början. 
 
Älskar även Tim/Lyla, vilket kind of ended efter säsong tre, vilket var väldigt tråkigt. Likaså många orginalkaraktärer, och istället fick flera nya ta plats. Har lite blandade känslor kring dem, men det faktum att Coach byggde upp hela laget från scratch gör allt mycket mycket bättre. Saknade liksom Matty, Tim (the school boy), Smash, Lyla och till viss del även Jason. Gillade inte att Tim var med så lite på slutet heller... 
 
MEN jag är så nöjd över serien. Älskar hur den är så karaktärsbaserad och bygger på deras känslor och agerande. Jag har nog faktiskt aldrig sett en sådan serie förut, och det är det som gör den så unik. Tack för en underbart mysig sensommar/höst, FNL. Och självklart måste jag avsluta med ett favvocitat: Clear Eyes, Full Hearts, Can't Lose. M
Till top