Sons of Anarchy: The Final Ride

INNEHÅLLER SPOILERS FRÅN HELA SERIEN
 
 
För några dagar sedan tog jag tag i mitt liv och såg klart Sons som har legat och väntat i ett halvår nu. Nästan lite skämmigt faktiskt. Hursomhelst.
 
Jag tror aldrig att jag gjorde något inlägg om säsong sex, vilket kanske berodde på hur hemsk jag tyckte den var. Min favoritkaraktär som kompletterar Jax till hans bästa jag, försvann, och jag kunde inte vara mer deppig. Hela säsongen byggde väl kanske upp till det med tanke på hennes personlighetsförändring. Och trots att jag råkat spoila mig själv om att Tara skulle dö var det så otroligt brutalt och något av det hemskaste jag någonsin sett i TV-väg (går väl inte att jämföra med Game of Thrones misstänker jag). 
 
All denna skit, rent ut sagt, skyller vi förstås Gemma på. Jag kan meddela att jag har mått illa varje gång hon har kommit upp i rutan denna sista säsongen. Det må finnas tusentals non likeable karaktärer i världen, men Gemma tar priset, överlägset. Hon har stått för allt hemskt som har hänt nu under säsongen, Tara först då, men också Bobby, och alla andra hundratals som Jax och co har dödat på senaste tiden. Även J.T. som jag är SÅ besviken över att Jax aldrig fick reda på. Men å andra sidan hade väl det förstört honom ännu mer, om det nu gick att bli mer förstörd än vad han var. 
 
Så Jax dog tillslut. Det var väl ganska väntat efter allting som hände, men det var först när han faktiskt dödade Gemma som man förstod att det verkligen var över för honom. Och hela sista avsnittet bestod ju av en massa hejdå som avslutades med att han sträckte ut sina armar mot en lastbil, på sin pappas motorcykel och på samma väg som han dog. Ganska fint ändå. Men det är fortfarande den här känslan av ledsamhet över att det hade kunnat gå så mycket bättre för alla. 
 
Något jag däremot stör ihjäl mig på är hur alla ÄLSKAR Gemma. Först Wayne, som bokstavligen offrade sitt liv för henne. Men vänta nu, hennes liv gick inte att rädda. Sen Chucky, som försvarade henne när hon rymde. Nero (men det kan man ändå förstå), som gjorde allt för att Jax inte skulle gå den vägen. Och sen Jax, som fortfarande, efter allt, säger att han älskar henne. Det är ju trots allt hans mamma, men åh vad jag hade velat att han inte skulle sagt det. Och sen måste jag bara nämna - hur heartbreaking var inte Jax "How could she do this to Tara?". Usch och fy vad hemskt det var. Charlie Hunnam är ju verkligen fantastisk. 
 
MEN, Tara fick tillslut vad hon alltid velat. Att pojkarna försvann ut ur Charming, och trots att det blev med Wendy och Nero så är jag nöjd. Chibs blev president, men Tig vid hans sida och hur skönt var det inte att de bröt med IRA? En önskan från J.T. som äntligen gick i uppfyllelse. 
 
Jag är SÅ glad att jag fick uppleva serien när den fortfarande var superb, och trots allt så vill man ju alltid se hur det går i slutet. Riktig kvalitetsserie som jag rekommenderar alla att se någon gång i livet. M
#1 - - escapereality.se:

Så hemskt att Tara dog! :( Då förlorade man hoppet om ett lyckligt slut. Serien tog verkligen en mörkare vändning därifrån. Men det gav samtidigt en del riktigt bra och känslosamma moments i den sista säsongen. Charlie Hunnam borde få en Emmy för sin insats alltså.

Svar: Jag vet! :( Det var hemskt och SÅ brutalt.... Ja det är sant! Och ja, det borde inte vara någon tvekan om att han ska få en Emmy för hans underbara skådespeleri.
tvdorkss.blogg.se

#2 - - FrökenTV, bloggen om tv och film:

så bra serie,, har inte sett hela men någongång ska jag det.

Till top