Mitt serieår 2013

Listor / Permalink / 0
Nu när 2013 börjar gå mot sitt slut, så tänkte jag summera året i serieväg för min del. Det har hänt en hel del sedan jag skrev om förra året. Har upptäckt några guldkorn, vilket jag verkligen är glad över idag. Jag hoppas verkligen 2014 blir ett lika bra år, åtminstone i serieväg. Det ska bli spännande att se vad det har att erbjuda.
 
 
Den första serien jag upptäckte 2013 var The Walking Dead. Jag kommer ihåg det som igår då min bror tjatade på mig att vi var tvungna att se denna zombieserie. Var väldigt tveksam först (som med de flesta serierna), men vi såg första säsongen fort, och sedan var jag fast. Otroligt spännande och chockerande bra serie. Hoppas verkligen att fortsättningen på säsong fyra lever upp till mina förväntningar, det var ju en hel del som hände i vinterfinalen. Har fortfarande inte smält allt som hände. 
 
 
Gilmore Girls upptäckte jag egentligen förra året, men den måste ändå vara med här eftersom den var en sån stor del av mitt serieår och för att jag faktiskt inte såg klart den förrän i mars. Den här serien är nog den mysigaste och mest jordnära serien jag någonsin har sett. Kan ärligt talat säga att det inte är mycket som slår invånarna i Stars Hollow. Har aldrig känt en sån tomhet efter denna serie var slut för min del. Tur för mig att den står i hyllan hemma, men det är så svårt att hitta tid till att se om serier. Ska göra det någon gång snart dock, är så sugen på att få se Jess dyka upp i rutan för första gången, och få se Luke och Lorelai bygga upp sin magiska relation från de första scenerna igen. En av mina absoluta favoritserier. 
 
 
Likadant som med Gilmore Girls, så upptäckte jag egentligen Grey's Anatomy förra året, men den mesta delen av serien såg jag detta året, så jag måste ändå nämna den här. GA tillhör även den en av mina absoluta favoritserier, trots att den var otroligt mycket bättre förr i tiden. Det jag verkligen gillade med den här serien är att den har hållt så hög standard genom alla säsonger, okej i alla fall säsong 1-8. De senaste säsongerna har väl varit en ganska stor besvikelse, och jag hoppas faktiskt att de bestämmer sig för att lägga ner serien, och inte dra ut på det ännu mer. Den förtjänar ett fint avslut, och då är det inte roligt om vi har fått fem säsonger till som drar ut på det. Men nu ska jag inte bara vara negativ. Som sagt, det är en av mina favvoserier, men sedan mina två favoritkaraktärer försvann har det tyvärr inte varit samma sak. 
 
 
Parenthood var en serie jag för en gångs skull kände att jag skulle älska innan jag hade sett ett avsnitt. En mysserie, med en stor familj och många karaktärer, massa småstadsdrama. Me löööve. Och så blev det ju också. Idag är Parenthood i stort sett den serien jag ser fram emot mest i veckan. Jag har mina fantastiska andra dramaserier i veckorna, men det är något speciellt med att sätta igång ett avsnitt av den här mysserien. Nu är den inne på sin femte säsong, och jag tycker fortfarande att den är lika bra. Älskade Parenthood!
 
 
Teen Wolf antar jag att jag trodde att jag älskade när jag såg den för första gången. Jag såg de två första säsongerna ganska fort någon gång innan sommaren, och var "fast". När sedan den tredje säsongen frågade jag mig själv varför jag ens tittar på den här serien. I början var det lite roligt med något nytt, men jag tror har blivit lite för bekväm med att upptäcka fantastiska serier, så med tiden blev den lite av en besvikelse. Idag tittar jag inte längre på Teen Wolf, och jag har inga planer på att titta ikapp heller. 
 
 
Egentligen tittade jag på Beauty and The Beast för första gången hösten då den kom ut, men jag slutade (vet inte varför) och det var först i sommras som jag insåg att det egentligen var något för mig. Så jag tittade ikapp och helt plötsligt var jag redo inför starten av den andra säsongen i höstas. Jag kände själv att den andra säsongen var något nytt och fräscht, men jag vet inte. Det blev aldrig att jag såg vidare, och idag följer jag inte längre serien. Att ge upp en serie två gånger säger nog en del, så för min del blir det nog inge mer Beauty and The Beast. Trots Vincents otroligt snygga nya look. 
 
 
Buffy the Vampire Slayer upptäckte jag egentligen innan sommaren och före både Teen Wolf och BATB, men jag blev inte klar förrän i slutet av juli. Buffy var en sån serie jag inte trodde jag skulle gilla med tanke på att den var rätt så gammal, och specialeffekterna var inte direkt på topp i de första säsongerna. Men det var ändå något som lockade, och eftersom det är en riktig kultserie så tog jag tag i den i alla fall. Och det ångrar jag verkligen inte idag! Åh, saknar den här serien så himla mycket. Otroliga, underbara Buffy. Får se till att se om allt någon dag i framtiden, för det är den värd. Fantastiskt bra serie som ALLA borde se!
 
 
Efter mycket dramamaraton, bestämde jag mig för att se ikapp alla avsnitt av New Girl. Har bara sett ströavsnitt på tvn innan, så jag kände att det var dags att följa den på riktigt. Och den är ju sååå bra. Riktigt riktigt rolig. Måste dock säga att den tredje säsongen inte riktigt har levt upp till förväntningarna. Tror att det är mycket på grund av att Nick och Jess faktiskt är tillsammans nu, det blir liksom inte samma roliga stämning. Men jaja, I can live with that. Toppen serie om man vill ha en rolig omväxling från allt drama. 
 
 
Revolution började jag se och blev klar precis innan den andra säsongen skulle dra igång. Säsong ett tyckte jag verkligen var fantastisk, och det är någon med mig och överlevnads teman alltså. Gillar det verkligen. Dock måste jag säga att jag blev en gnutta besviken på fortsättningen, trots att den bättrade sig nu på slutet innan uppehållet. Hoppas på en fantastisk fortsättning på säsong två, och att den tar sig tillbaka till hur det var i den första säsongen. Vill gärna se Jarlie ha någon scen tillsammans. I alla fall, riktigt bra serie som jag ändå ser fram emot väldigt mycket i veckorna. 
 
 
Under september började jag sedan se på Scandal som jag hade hört otroligt mycket bra om. Och visst var det sant. Idag är det en av de serierna jag ser fram emot allra mest i veckorna. Riktigt spännande och oväntat bra serie. Ja, namnet på serien är det ju inget fel på, för skandaler finns det i överflöde här. Jag älskar denna typen av dramaserier, och det är ett nöje varje fredag när ett nytt avsnitt kommer ut. Om ni har missat Scandal är det verkligen dags nu!
 
 
Åh, älskade Lost. Blir glad bara av att titta på bilden ovan. Så otroligt genomtänkt, väl producerad och fantastisk serie. Om jag ska vara helt ärlig så tror jag inte det kommer komma någon serie i samma klass som den här serien. Den har verkligen allt, spänning, sci-fi, kärlek, komedi, oväntade tvister. Tokälskar den. Som med många serier jag tittar på, så tror jag inte att det är något för mig, men att man kan ha så fel. Lost förtjänar nog ordet bäst. För det är det verkligen, den bästa serien jag någonsin har sett. One Tree Hill och Gilmore Girls kommer ALLTID ligga närmast hjärtat och vara bäst på sitt egna sätt, men eftersom det är två helt olika genres på dem och Lost så är det så jäkla svårt att jämföra. Okej, nu fick jag lite dåligt samvete, men ni som har sett Lost förstår vad jag menar. Som någon här sa någon gång, det är skillnad på klass och klass. 
 
 
Downton Abbey är min nyupptäckta serieförälskelse. Så himla braaaaa. Har fått någonting för gamla kostymdraman. Jag älskar det verkligen. Downton Abbey utspelar sig på 1910-talet då Titanic sjönk, och så småningom första världskriget. Den är så otroligt bra att jag inte vet vad jag ska göra. Ni som inte har sett den MÅSTE göra det. Kan inte säga annat än att jag är totalt fast i den. 
 
Det var mitt serieår. Egentligen borde The Originals och Reign vara med på den här listan as well, men jag kom på det nu i efterhand så jag skriver bara till det här. Är så tacksam för att jag bestämde mig för att börja se på båda två. Helt klart två av de serierna jag ser fram emot mest. Måste säga att jag har haft ett väldigt bra serieår. Som jag skrev där uppe, hoppas verkligen 2014 blir lika bra. Det lär det bli, med tanke på Veronica Mars-filmen och att den släpps snart. Wiiiiho! M
Till top