The Originals: 1x08 "The River in Reverse"

The Originals / Permalink / 0
 
Kom på att jag aldrig skrev något om förra veckans avsnitt, och har inte hunnit göra det denna veckan heller pga skolan. Men nu har jag försökt kolla ikapp det mesta idag och börjar med The Originals. 
 
Veckans avsnitt var bra, tycker dock inte om hur Klaus framställs hela tiden. Man vill på så många sätt hata honom för allt han gör mot sin bror, sina syskon, Hayley och även Marcel. Jag har dock svårt för detta. Han är ännu inte den bra personen som han förhoppningsvis kommer vara när denna serien har sitt sista avsnitt och resan dit är också förhoppningsvis lång. Nu är det här lite fusk eftersom vi har sett honom i en serie innan och de framgångar han faktiskt har gjort med bla Caroline. Så att han nu ska vara the big bad känns för mig lite fel även om det också är helt rätt för serien. Det som får mig att nästan må lite dåligt är hur man i hela avsnittet sitter och ifrågasätter vad han håller på med, dödar människor hit och dit osv. När man i slutet får reda på varför, hur han egentligen mår och känner. Det är ingen ursäkt men man mår inte direkt bättre av det eller hur? Kankse är jag som blir för investerad men när man känner igen sig så gör man. Hoppas iaf att Klaus hittar det han söker i sitt nyvunna kingdom. 
 
Hayley och Elijah växer hos mig, de får gärna vara tillsammans. Undrar bara om Hayely till fullo känner likadant? Tror inte hon är så säker själv på om hennes barn verkligen borde växa upp bland ett gäng vampyrer, häxor, varulvar. Däremot så hoppas jag att hon kommer närmare sin egna familj, så att vad hon än väljer i slutet av dagen har något slags support system som hjälper henne. Och när vi ändå pratar om kärlek så får Marcel och Rebekah också vara tillsammans, de är väldigt fina ihop.
 
Min sista grej får bli lite fårgor. T.ex vart har alla häxor tagit vägen? Devina hallå? Varför gav inte bara Hayley Elijah sitt blod, som btw är hennes hybrid-babys blod som kan hela döende sjukdomen Klaus ger genom sina bett? Varför murade dem in Tyler? Har inget emot det fattade bara inte vad han kunde gjort för skada? Förutom att han är en av de få som faktiskt kan ta ner Klaus, Hybrid daah. Och tillsist varför försökte de ens gå på Klaus? Ganska ovärt med tanke på hans superkrafter. Haha, känner mig som värsta kritikern, så måste bara avsluta med att säga att jag älskar den här serien. E  
 

Nikita: 4x02 "Dead or Alive"

Nikita / Permalink / 0
 
Hur bra är inte den här serien? Helt sjuuuukt braaa. De här 6 sista avsnitten kommer bli badass. 
 
Så Owen eller rättare sagt Sam är tillbaka, lika konstig som vanligt. Vet inte om jag vågar tro på hans snack, han har gått om ryggen på dem innan och jag tror han kan göra det igen. Sen så är han Owen någonstans därinne, skulle bara vilja veta vem han pratade med i telefon sen så kan jag övgöra om han är trustworthy. Han "räddade" faktiskt Sonia, typ, så något bra finns det väl inom honom. Men Alex däremot gick det mindre bra för, undra vem det var som kidnappade henne nu då? Tur att hon kan ta hand om sig själv, och gillar henne i badass-mode så förhoppningsvis blir det lite sånt i nästa avsnitt. 
 
På tal om nästa avsnitt och det vi fick reda på idag. The Shop och Amanda har alltså en mängd imposters inom USA:s goverment och då bla. FBI. Det jag kände för det där var: Jahaa. Det förklarar en hel del över varför alla har varit så strange. Trodde bara att de jobbade för dem, men samtidigt vilken god människa skulle göra det? Då kommer nästa problem, vad håller Birkoff på med? Han fick en matchning men sa ingenting? Här kommer då förklaring som kom fram i promon, han är också en imposter. Wait WHAT? Älskade bästa Brikoff får inte inlåst någonstans torterad av Amanda medan någon infiltrerar deras arbeta om att hjälpa Nikita. Noo, ain't gonna happen. Som det såg ut som kommer de fatta detta redan nästa avsnitt, och förhoppningsvis hitta den riktiga på samma gång. Hur ska de annars klara sig känner jag? 
 
Och till det sistanämda i både och avsnittet och här är Michaels kommentar om han och Nikitas förhållande. Snälla sluta break my heart. Klarar inte av mer, ni hör ihop, kom igeeeeen. "I'm done fighting for us".. really? Vågar inte tro på att det kan stämma, det bara kan det inte göra? Vi alla vet att dessa två kommer sluta tillsammans och leva lyckliga i alla sina dagar. Vi fans vet det, dem vet det, alla vet det. Det är så det är. Men än är det fyra avsnitt kvar och allt kan hända, och då menar jag inte bara med Mikita utan hela serien. De har aldrig haft en vana att ta saker och ting långsamt och de här sista avsnitten är nog inget undantag. E 
 

Sammanfattning: Lost säsong 4

Lost, Säsongssammanfattningar / Permalink / 1
 
Eftersom det bara var 14 avsnitt av den fjärde säsongen, gick den ganska snabbt att se klart. Säsong fyra, måste jag nog säga har varit den mest spännande säsongen hittills, och minst sagt förvirrande. Jag tycker ändå att jag har hängt med ganska bra, men ibland måste jag verkligen stanna upp och tänka efter vad det är som händer. 
 
Det största den här säsongen har ju varit framtidshoppen för de så kallade Oceanic Six. I början var det förvirrande varför det var just dem, varför Kates barn helt plötsligt hette Aaron, och varför Jins namn stod på en gravsten. I säsongsfinalen fick man som tur var reda på detta. Claire gick in i djungeln och lämnade Aaron för att följa efter sin pappa (som btw även är Jacks pappa). Detta vill jag däremot veta varför hon gjorde. Det måste finnas någon riktigt bra förklaring till det. Jin fick man se antagligen dö på båten som sprängdes, och Sun och resten som lämnade precis när han stod uppe på däcket och skrek. Så jäkla ledsamt det var... Jag hoppas verkligen inte han är död på riktigt, men man vet aldrig med Lost. 
 
På slutet tror jag Jack ångrade lite allt han har stått för, att människorna från båten skulle rädda dem. Har alltid känt på mig att Locke har haft rätt, och det hade han ju. Ön flyttade sig precis när de skulle landa, och nu måste alla sex åka tillbaka tillsammans med den döda John Locke (?!). Varför och hur dog han, och hur kom Ben ifrån ön? Var det inte han som sa att någon måste offra sig för att ön skulle kunna flytta på sig? 
 
Det ska bli riktigt spännande att se hur de löser detta, och hur de tar sig tillbaka. Jag menar, Hurley sitter på ett mentalsjukhus, Sayid mördar folk hit och dit, Sun är också ute efter hämnd, Jack är som han är, och Kate verkar inte heller så peppad för den idén. När de väl kommer tillbaka (vilket jag antar att de kommer göra) så hoppas jag verkligen att alla är kvar och att ingen kvarstånde på ön har dött. Och en sak till... herregud vad roligt det var att se Jack och Kate tillsammans. Blev så glad. M
Till top