Sammanfattning: Lost säsong 6

Lost, Säsongssammanfattningar / Permalink / 1
Ni får ursäkta vårt himla dåliga bloggande. Det har varit väldigt mycket nu sista veckan innan lovet, men nu så. Nu är vi leeediga! Så himla skönt att bara få koppla av och umgås med sina nära och kära. Och så klart titta på tv! Trots denna fullpackade veckan, har jag kunnat se något avsnitt av Lost varje kväll, och nu är det slut. Har verkligen försökt ta det lugnt med mitt tittande och spara så många avsnitt som möjligt. Men vad gör man när det är en sån här bra serie? Som vanligt när en serie är slut, känner jag med helt tom, men jag ska förska få ihop mina tankar om den sista säsongen.
 
 
Det var en massa viktiga karakärer som dog under säsongens gång. Jin, Sun, Sayid och till och med Jack. Jag hade på känn att det inte bara kunde sluta med att så många dog, så jag blev väldigt glad att det slutade som det gjorde. Vad jag har fått för mig så är det inte jättemånga som är nöjda över slutet eftersom man inte fick svar på alla frågor. Men för mig gjorde inte det så mycket. 
 
Så himla fint slut! Alla som hade dött, dog just då, eller dog senare i framtiden träffades alltså i "himlen", där det inte fanns något nu. När man tänker efter så makes det sense. Tänk så många huvudkaraktärer som har dött genom seriens gång. Nu återförenades alla! Och det med vad som hade hänt craschen aldrig hade skett. Jag satt och funderade väldigt länge på hur det skulle hänga ihop, men sen när man fick reda på att de var de själva som hade gjort detta alternativa universum för att de skulle kunna gå vidare. Och för att kunna göra det var de tvungna att göra det alla tillsammans. Så otroligt fint. Blev tårögd när alla kom ihåg vad som hade hänt och fick sina "flashbacks", typ som när Kate hjälpte till att föda Aaron. Sååå fint. 
 
Blev lite förvirrad när man först fick reda på att alla hade dött. Tänkte först att craschen aldrig hade hänt. Att de hade varit döda hela tiden, men så var det ju inte. Tiden på ön var ju det de levde för mest, om man säger så. Alla var på något sätt trasiga när de kom dit, och sedan blev alla den största delen av varandras liv. Mycket mycket fint. Och det var detta jag verkligen gillade. Att det fokuserade så mycket på karaktärerna, och inte på att svara på exakt alla frågor. Till och med Ben fick ett fint litet avslut. Haha, den mannen måste ha varit den roligaste att följa. Här snackar vi verkligen en älskar-att-hata-karaktär. 
 
Lite tråkigt var det dock att vi inte fick se Jack och Kate tillsammans efter att Jack hade hittat sig själv. Men vi fick ändå en riktig kärleksförklaring innan hon och Sawyer stack iväg med båten. Otroligt fina. De har ju verkligen varit meant to be från allra första början, så egentligen gör det inte så mycket. De fick alla vara tillsammans på slutet, så jag är superglad. Och just det, slutet när Jack dog och stängde sina ögon. Så mäktigt. Det kändes lite som slutet på en era, då hela serien började med att han öppnade dem. 
 
Älskade att Claire fanns kvar på ön, trots att hon var lite förändrad. Hon har varit en av mina absoluta favoriter i serien, så det var skönt att få se henne leva. Och tack gud för att hon, Charlie och Aaron återförenades! Under deras tid i säsong två, tre så älskade jag ju dem, så där blev jag nöjd. Och Sawyer och Juliet! Har verkligen gillat de tillsammans, så det var härligt att se de så lyckliga igen. Lite tråkigt dock att Jin aldrig fick träffa sin dotter, men med tanke på att de alla träffades i the after life, så fick det vara som det var. Är bara så glad att alla huvudkaraktärer fick komma tillbaka i slutet. 
 
Avsnittet då man fick reda på mer om Jacob och hans bror tyckte jag verkligen om. Där fick man ju i alla fall svar på väldigt mycket. Hur the black smoke kom till, varför den där svarta mannen ens ville komma ifrån ön och varför han tog över Lockes kropp. Och att det var Jacob som valde alla som kom till ön. Så självklart egentligen. They all needed fixing. När Jacob sedan dog, blev först Jack den nya beskyddaren, men sedan Hurley. Gillade verkligen att det blev så. Hurley har inte alltid fått jättemycket uppmärksamhet, men när man tänker efter är han den mest pålitliga och ärliga personen av dem alla, så ett självklart jobb för honom.
 
Som ni kanske förstår så är jag helnöjd med avslutet. Det gör ingenting att jag inte fick svar på alla mina frågor. I det stora hela fick man ju sina svar, och alla blev lyckliga på slutet. Ett perfekt slut på en perfekt serie. Från början trodde jag verkligen inte att jag skulle gilla Lost så mycket som jag faktiskt har gjort. Trodde inte det var min typ av serie, men så fel man kan ha. Så underbart bra. Tänker köpa hem samlingsboxen och titta om alltihopa snart, för det tror jag verkligen man behöver. Se om den så att man får en bättre helhetsbild. Men som sagt, riktigt riktigt riktigt bra serie. Så otroligt genomtänkt och välgjord. Kommer nog aldrig komma en serie lika väl producerad, och med lika bra cast som denna. M
#1 - - Rebecka:

Håller med! Lost är så jäkla bra! Så genomtänkt och annorlunda. Typ seriöst den bästa serien jag sett!

Svar: Ja, sån otrolig serie! Precis, här snackar vi klass. Finns andra serier jag älskar superdupermycket, men Lost är bara så oerhört bra.
tvdorkss.blogg.se

Till top